úterý 23. května 2017


Název: Všichni jsme z toho úplně na větvi
Autorka: Karen Joy Fowlerová
Počet stran: 322
Vydavatelství: Plus
Rok vydání: 2015
Žánr: Světová literatura, romány

Jako malá holka byla Rosemary pořádně upovídaná. Když chtěla rodičům něco vyprávět, prosili ji, ať začne raději rovnou uprostřed příběhu, aby se vůbec někdy dobrala jeho konce. Teď je Rosemary mladá vysokoškolačka, která toho moc nenamluví. A hlavně nemluví o své rodině. Ani my vám zatím příliš neprozradíme: snad jen to, že ačkoli je Rosemary dnes jedináček, dříve mívala sestru ve stejném věku, skoro dvojče, a staršího bratra. Oba sourozenci se ale z jejího života už dávno vytratili. Jak a proč k tomu došlo, představuje velké rodinné tajemství. Na její sestře Fern bylo totiž něco opravdu výjimečného a zvláštního. A Rosemary je odhodlaná vypoveďet teď její příběh; začíná zprostředka a vrací se k začátku.

To, jak se něco stalo a jak se o tom vypráví, jsou dvě odlišné věci. - Rosemary

Jsou okamžiky, kdy se historie zamlží, jako by to, co se doopravdy stalo, nebylo tak důležité jako to, co se mělo stát. - Rosemary

Bohužel vám nebudu moc více prozradit než v oficiální anotaci, protože by pak hrozily možné spoilery. A to přece nechceme.

Něco málo k hlavní hrdince Rosemary, moc vám toho ale neprozradím. Pouze jen to, že ji naprosto chápu, co se týče pocitů ohledně Fern a bratra. Ale jak se chovala normálně, to je trochu rozporuplné.

Tak a těd už k samotné knize. Seč se to nezdá podle obsahu, ale kniha je hodně o zvířatech, nebo spíše co se týká jednoho konkrétního druhu. V knize se pojednává i o docela zajímavém a nevšedním tématu. Knihu především pochopí ti, co mají rádi zvířata. Takže pokud máte rádi zvířata a knihy s nevšedními tématy, tak hurá do toho!

Kniha dostává 4, 5\5 hvězdičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat